یکشنبه ۲۸ اسفند ۰۱

14 خاصيت جادويي سماق

سماق، درختچه‌اي است به ارتفاع ۴- ۳ متر كه شاخه‌هاي جوان و دمبرگ‌هاي آن را موهاي ريزي پوشانده است. گل‌هاي آن، حنايي رنگ است و در حدود ۱۰ سانتي‌متر طول دارد و داراي ميوه‌هاي خوشه‌اي شكل به رنگ قرمز و قهوه‌اي است كه ابتدا طعم آن گس بوده و پس از رسيدن ترش مي‌شوند.
جهت بندآوردن اسهال سماق، گشنيز خشك و زرده تخم‌مرغ آب‌پز ميل شود.12. فوايد سماق بر سلامت دستگاه تناسلي و قواي جنسي :در زناني كه ترشحات واژينال دارند سماق را جوشانده و داخل لگني ريخته و شخص در آن بنشيند.خوردن سماق از ترشح زياد ادرار جلوگيري مي‌كند.براي جلوگيري از انزال زودرس و سستي اعضاء از جوشانده برگ سماق و بارهنگ به پشت روي ستون فقرات و بيخ آلت بمالند.در قديم براي درمان سوزاك بكار مي رفته است.جهت درمان رطوبت‌هاي سفيد رحم از گرد سماق استفاده شود.در قديم شيره خارج شده از درخت سماق را براي درمان بيماري هاي دستگاه ادراري بكار مي بردند14.چاي سماق :چاي سماق براي كاهش تعريق بكار ميرود.
14. مصرف سماق در رماتيسم و نقرس:درمان رماتيسم، نقرس و خاصيت ضد ميكروبي اين گياه نيز به اثبات رسيده است.
divider

سماق سرشار از ويتامين ث و اسيد هاي چرب امگا ۳ است و به همين دليل از بروز سكته و بيماري هاي قلبي و عروقي جلوگيري مي نمايد.هم چنين سماق به دفع راديكال هاي آزاد بدن، به خصوص دستگاه گوارش كمك مي كند.5. فوايد سماق در درمان بواسير :جهت درمان بواسير جوشانده اين گياه را شب‌ها به صورت ضماد بگذارند.
6. تاثير سماق در مهار ويروس هپاتيتB :مصرف سماق ميتواند موجب مهار ويروس هپاتيتB در بدن شود. نتايج پژوهش محققان نشان داد عصاره آبي سماق موجب مهار تكثير ويروس هپاتيت B مي شود. عفونت ويروسي هپاتيت B مي تواند باعث هپاتيت حاد و مزمن، سيروز كبدي و كارسينوما كبدي HCC در انسان شود.سماق خواص گندزدايي و ضد عفوني كننده و ضد ميكروب داشته و بعنوان ماده ضد ميكروب و عفونت در غذاها و ادويه جهت محافظ از آنها در برابر كرم زدگي و عفونت مي‌باشد.7. فوايد سماق براي پوست و مو :شستن مو با دمكرده سماق موي را سياه مي‌نمايد.جهت درمان لكه‌هاي سفيد و قهوه‌اي پوست؛ برگ، ريشه و ساقه سماق را بپزند تا به قوام آيد سپس بر روي لكه‌ها بمالند.كمپرس با سماق در التيام زخم، التيام سوختگي، اگزما، ترك پوست و ترك نوك سينه در زنان شيرده و در درمان عضو ضرب ديده موثر ميباشد.كمپرس سماق و جوش شيرين در درمان كهير موثر است.8. فوايد سماق در سلامت دهان و دندان :سماق بصورت دمكرده و يا نقوع و يا پودر آن قلاع دهان و آفت، آبله و خونريزي دهان را بهبود مي‌بخشدجهت خوشبوكردن دهان و سفيد نمودن دندان‌ها گلنار ۱۰ گرم، سماق ۱۰ گرم و نمك ۵ گرم همه را ساييده سپس با مسواك دندان‌ها را مسواك بزنند.جهت تسكين درد دندان كرم خورده كمي از صمغ سماق را در سوراخ دندان بگذارند.ماليدن سماق به دندان براي تقويت و استحكام لثه ها مفيد است و مضمضه خيس كرده سماق در آب نيز براي زخم دهان و تقويت لثه ها مفيد است.مضمضه با آب سماق درد دندان را تسكين و پاشيدن پودر آن لثه را تقويت مي‌نمايد.مخلوط پودر سماق ۱ و پودر ذغال بيد ۵/۰ رافع پيوره دندان مي‌باشد.تركيب پودر سماق و نمك ضد عفوني كننده دهان مي‌باشد.غرغره با دمكرده يا نقوع سماق رافع درد گلوخاصيت مصرف سماق و عوارض آن
9.مصرف سماق در بارداري :يكي از شيوه‌هاي درماني كه طب سنتي ايران براي كنترل تهوع بارداري و تقويت معده سفارش مي‌كند، اين است كه زنان باردار بايد به مدت ۲ روز خوردن غذا به شيوه هميشگي را ترك كرده و به جاي آن هر ۲ ساعت يك‌بار يك سيخ كباب كوبيده به همراه اناردانه خشك و سماق آسياب شده، ميل كنند.
در چه مواردي مصرف سماق عوارض دارد :خوردن سماق تازه باعث مسموميت مي شود. بنابراين فقط بايد خشك آن را مصرف نمود.به دليل اينكه طبيعت سماق سرد است، براي افراد سردمزاج مناسب نيست و بايد با گياهان گرم مصرف شود.مصرف بيش از حد سماق مي ‌تواند مسموميت زا باشد.سماق را بايد به دور از نور مستقيم خورشيد نگهداري نماييد.14 خاصيت جادويي سماق
نام علمي سماق Rhus coriaria است كه در قديم به آن “سماك” نيز مي‌گفتند. در حقيقت فارسي آن سماك و عربي آن سماق است.
از نظر طب قديم سماق سرد و خشك است.
نام‌هاي ديگر آن: سَماق، تمتم، سماقيل، سماق‌الدباغين، سماق معمولي، اثرون، تتري، طمطم، سماك، سماق‌الدباغه، اسرون، عبرب و روسي اوطا
خواص سماق:ميوه هاي سماق داراي خواص مدر هستند و از آنها هم چنين براي درمان اختلالات روده نيز استفاده مي شود.
سماق موجب كاهش تب مي شود.هم چنين براي آرتروز، مشكلات تنفسي مانند برونشيت، سرماخوردگي و آنفولانزا معجزه مي كند.جهت تسكين گلودرد از جوشانده سماق به صورت غرغره استفاده شود.قراردادن سماق بر روي جراحت‌هايي كه در اثر جسم برنده باشد در بهبود آن مؤثر است و از عفونت بعدي جلوگيري مي‌نمايد.محافظ بسيار خوب در زخم‌هاي تازه التيام يافتهاست.براي درمان زخم‌هاي بد برگ آن را با بارهنگ پخته به صورت ضماد بگذارند.1. ضد ميكروب :سماق به دليل دارا بودن متيل گاليك اسيد، با باكتري سالمونلا مبارزه مي كند. مخلوط عصاره ي سماق با آب باكتري هاي ميوه ها و سبزيجات را از بين مي برد و آنها را ضدعفوني مي كند.
2.ضد قارچ :دانه هاي سماق ضد قارچ آسپرژيلوس هستند كه باعث عفونت هاي ريه و ديگر اعضا مي شود.
3. ضد ديابت و چاقي :سماق براي بيماران داراي قند خون، ديابت و چاقي مفرط مفيد است.نتايج بررسي ها نشان مي دهد كه سماق تاثير ضدميكروبي دارد و مانع از بروز بيماري ديابت مي شود.يكي از عوامل به وجود آمدن عوارض مختلف ديابت، تركيب شدن گلوكز با پروتئين هاي حياتي بدن است كه منجر به تغيير عملكرد ساختار شيميايي اين پروتئين ها مي شود و سماق تا ۸۱ درصد بروز اين فرايند را متوقف مي نمايد.مصرفش در افراد مبتلا به ديابت از تشكيل هموگلوبين اضافي جلوگيري مي كند.4. آنتي اكسيدان قوي :
در اين حالت زنان باردار پودر آسياب شده اناردانه خشك و سماق را بايد به گونه‌اي روي كباب بپاشند، كه سطح آن را كاملا بپوشاند. زنان باردار اين غذا را بدون برنج و نان هر ۲ ساعت يك بار ميل كنند تا حالت تهوع آنها برطرف شود.10. فوايد سماق براي ريه :دمكرده سماق جهت رفع نفث الدم و نزف الدم و تقويت شش، جهت رفع خونريزي، درمان سل و به گفته رازي همراه شراب رافع مشكلات ريوي مي‌باشد.
11. فوايد سماق براي دستگاه گوارش :سماق اشتها را تحريك مي‌كند.از خونريزي معده جلوگيري مي‌كند.استفاده از سماق به صورت پودر شده براي كاهش حالت تهوع و استفراغ در بسياري از افراد مناسب گزارش شده است. پودر سماق ناراحتي‌ها و اختلالات گوارشي را بهبود مي‌بخشد.كسي كه هميشه استفراغ مي‌كند و غذا در معده‌اش نمي‌ماند سماق را با كمي زيره آسياب نموده با آب سرد بنوشند.اگر همراه گوشت خورده شود از مسموميت گوشت جلوگيري مي‌كند.برطرف كننده اسهال معمولي و اسهال خوني است.به‌دليل داشتن تانن فراوان قابض و پاك كننده ومقوي معده مي‌باشد.از اسهال صفراوي و مزمن و اسهال خوني و آمدن خلط خوني از سينه جلوگيري ميكند و خونريزي را بند مي آورد.براي دستگاه گوارش خاصيت آنتي‌ بيوتيكي دارد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.